Menu Sluiten

Telfort webmail

Inloggen op Telfort webmail? Ook al ben je niet thuis? Zolang je maar een internet verbinding hebt en kan je op elke computer, laptop, tablet of smartphone inloggen op de inbox van je e-mail. Je kan dan niet alleen je nieuwe e-mail lezen, maar ook nieuwe e-mailadressen aanmaken, eventueel niet gebruikte e-mailadressen en oude mail verwijderen, en e-mails verplaatsen naar je spambox. Bij Telfort heb je zowel de mogelijkheid om een persoonlijk e-mailadres aan te maken als een zakelijk e-mailadres om te gebruiken voor je bedrijf of werk.

Inloggen webmail Telfort

Om in te loggen bij Telfort webmail ga je als volgt te werk. Je gaat naar de pagina waar je kan inloggen op je Telfort webmail, namelijk https://webmail.telfort.nl/mail/main. Daar selecteer je de extensie van je e-mailadres, oftewel klik je in de opties aan wat er achter het @-teken van je e-mailadres staat. Vervolgens typ je je inloggevens in. Dat zijn je e-mailadres en het wachtwoord dat daarbij hoort. Aangezien het wachtwoord hoofdletter gevoelig is, let je er goed op de kleine en hoofdletters. Het enige wat je nou nog hoeft te doen is het klikken op de knop ‘inloggen’. Je wordt dan doorgestuurd naar je Telfortmail inbox.

Wachtwoord vergeten

Wanneer er iets mis gaat met het inloggen bij je Telefortmail account, controleer dan eerst of je wel de juiste inloggegevens hebt ingevoerd. Kijk ook of je niet per ongeluk je CAPS aan hebt staan. Ben je echt je wachtwoord vergeten dan kan je deze achterhalen op je persoonlijke pagina binnen Telfort. Dat wordt Mijn Telfort genoemd. Bij Telfort kunnen de inloggegevens van je webmail verschillen van die van Mijn Telfort. Lukt het je niet om je wachtwoord opnieuw in te stellen, dan neem je contact op met de klantenservice. Deze is op werkdagen te bereiken tussen 9.00 en 21.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur. Het telefoonnummer is 0900-9596 waarbij de kosten 50 eurocent per gesprek zijn plus de gebruikelijke belkosten.

Instellingen webmail

Heb je een bepaald e-mailprogramma wat je graag gebruikt? Of zou je graag een e-mailprogramma installeren op je computer of laptop? Dan zal je waarschijnlijk ook je Telfort mail via dit programma willen kunnen beheren. Dat is geen probleem. Het enige wat je moet doen is ervoor te zorgen dat je je mail kan versturen en binnen kan halen. Dit doe je door de juiste instellingen in te voeren. Telfort geeft je het advies om IMAP te prefereren boven POP3. Bij IMAP heb je namelijk altijd toegang tot je e-mail. Vanaf elk apparaat en op welk moment je maar wil. Dit gaat dan om de inkomende e-mail. Voor de uitgaande mail worden SMTP instellingen gebruikt. Hieronder vind je een overzicht met de te gebruiken instellingen.
– POP3 voor e-mailadressen die eindigen op @telfort.nl.
De inkomende server is pop3.telfort.nl en de serverpoort is 995. Het is belangrijk dat je SSL níet aan vinkt. Let hier dus goed op. De identiteitscontrole zet je op nee.
De uitgaande server is smtp.telfort.nl met serverpoort 587. Ook hier geldt dat je SSL niet moet aanvinken en ook hier is geen identiteitscontrole nodig.
– POP3 voor e-mailadressen met een andere uitgang, namelijk @telfortglasvezel.nl, @Xmsnet.nl of @lijbrandt.nl.
De server voor inkomende e-mail is pop3.telfortglasvezel.nl met serverpoort 995. Je vinkt SSL aan en zet identiteitscontrole op ja.
De server voor uitgaande e-mail is smtp.telfortglasvezel.nl, serverpoort 587. Ook hier zet je zowel SSL en identiteitscontrole aan.
– IMAP voor mailadressen eindigend op @telfort.nl, @tiscali.nl en @12move.nl.
De inkomende server is imap.telfort.nl, poort 993. De uitgaande server is smtp.telfort.nl met serverpoort 587. Bij beide zet je SSL aan en verificatie vereist op ja.
– IMAP voor adressen eindigend op @telfortglasvezel.nl, @xmsnet.nl of @lijbrandt.nl.
De inkomende server zet je op imap.telfortglasvezel.nl en de uitgaande server smtp.telfortglasvezel.nl. De overige instellingen zijn hetzelfde als die voor IMAP voor e-mailadressen eidigend op @telfort.nl.

E-mailadressen van Telfort

In de loop van de jaren heeft Telfort diverse andere providers overgenomen. De e-mailadressen behorend bij deze providers kunnen nog steeds gebruikt worden. Daarom kan je bij Telfort niet alleen inloggen met e-mailadressen die eindigen op @telfort.nl maar met de onderstaande e-mailadressen:
@telfort.nl
@telfortglasvezel.nl
@tiscali.nl
@12move.nl
@concepts.nl
@xmsnet.nl
@lijbrandt.nl