Menu Sluiten

KPN webmail

Overal ter wereld kunnen de klanten van KPN gebruik maken van KPN webmail. Het enige wat je ervoor nodig hebt is een apparaat waarop je kan internetten en uiteraard een goede internetverbinding. KPNmail is een persoonlijke pagina die je kan bereiken via je KPN internet account. Hier kan je al je nieuwe mail lezen, e-mail versturen en je mailbox opruimen.

Inloggen bij KPN webmail

Om te kunnen inloggen op KPN webmail moet je een drietal stappen doorlopen:

  1. De eerste stap is opzoeken van het inlog scherm voor KPN mail. Deze is te vinden op: https://webmail.kpnmail.nl/mail/logon.asp.
  2. Daar vul je je gebruikersnaam en wachtwoord in. Deze zijn hoofdletter gevoelig.
  3. De derde stap is het klikken op de login knop.

Als het goed is, ga je nou direct naar de inbox van KPNmail. Is dat niet zo? Probeer dan opnieuw in te loggen, wellicht heb je de eerste keer wel een typfoutje gemaakt. Lukt het dan nog niet, kan je bij de “veel gestelde vragen” opzoeken wat je moet doen.

KPN wachtwoord

Oh nee, je bent je wachtwoord vergeten. Zonder wachtwoord kan je uiteraard niet inloggen bij KPN webmail. Probeer je niet per ongeluk in te loggen met het wachtwoord dat behoort bij MijnKPN? Deze is namelijk niet gelijk aan het wachtwoord van KPN webmail. Kan je het juiste wachtwoord echt nergens meer terug vinden? Geen nood. Het wachtwoord kan gerest worden. Dit doe je door in te loggen op MijnKPN. Houdt er wel rekening dat je dit alleen vanaf je vaste computer thuis kunt doen. Ben je ergens anders en heb je dringend je e-mail nodig? Dan neem je contact op met de KPN Klantenservice op telefoonnummer 0800-0402. Deze is 24 uur per dag, 7 dagen per week te bereiken. Het duurt wel eventjes voordat je je nieuwe wachtwoord ontvangt aangezien dit per brief naar je wordt opgestuurd.

Instellingen KPN webmail

De instellingen van KPN webmail worden automatisch voor je geregeld. Natuurlijk kan er wel eens iets mis gaan waardoor je e-mail niet meer goed werkt. Wat je dan moet doen is het controleren en eventueel terug zetten van de instellingen. Als alles weer goed is ingesteld zou je e-mail het weer prima moeten doen.

De instellingen moeten handmatig worden terug gezet. Om er zeker van te zijn dat je de juiste instellingen kiest, volgt hieronder een overzicht van de belangrijkste e-mail instellingen:

– POP3 kpn instellingen: deze zijn bedoeld voor de inkomende mail. Je gebruikt POP3 wanneer je slechts één apparaat gebruikt om de mail op te lezen. De mail wordt dan opgeslagen op die betreffende computer en wordt vervolgens verwijderd van de server van deze provider. De server hiervoor is pop.kpnmail.nl. je zet de serverpoort op 995 en vinkt SSL aan. Deze laatste code gaat over de beveiliging, over de soort versleuteling die moet worden gebruikt. Tenslotte zet je de identiteitscontrole op ja. POP3 wordt veelal pop kpn genoemd.

– IMAP kpn instellingen: ook deze instellingen zijn bedoeld voor de inkomende mail. De e-mail blijft op de server van KPN bewaard zodat je hem vanuit verschillende apparaten kan bekijken. De instellingen hiervoor zijn als volgt: server imap.kpnmail.nl, serverpoort 993 en type versleuteling TLS of SSL. Je gebruikt je e-mailadres als gebruikersnaam en je wachtwoord is gelijk aan het wachtwoord van je e-mailaccount.

– SMTP kpn instellingen: deze instellingen hebben betrekking op de uitgaande mail. De gebruikersnaam is het e-mailadres van KPN en je neemt het wachtwoord dat bij je account hoort. De server is smtp.kpnmail.nl. De serverpoort stel je in op 587. Het type versleuteling is STARTTLS, TLS of SSL. STARTTLS heeft de voorkeur. Vervolgens zet je de identiteitscontrole nog op ja.

De e-mailadressen die KPN uitgeeft eindigen op @kpn.nl. Webmail KPN is echter ook te benaderen door e-mailadressen met een andere uitgang achter het @-teken. De reden hiervoor is dat KPN in de loop van de tijd andere providers heeft overgenomen. De e-mailadressen van deze providers zijn nog steeds in gebruik. Je kan op KPN webmail inloggen wanneer je een e-mailadres hebt met één van de onderstaande adressen:

@kpn.nl
@planet.nl
@kpnplanet.nl
@kpnmail.nl
@hetnet.nl
@freeler.nl
@netmail.nl
@wxs.nl
@onsbrabantnet.nl
@onsmail.nl
@onsneteindhoven.nl
@onsnetnuenen.nl